StoryEditorOCM
KalelargaKAMERA GA UHVATILA U ZALEĐU ZADRA

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić kroz Briševo vozio 160 na sat. Ograničenje je 50, a snimka je - nestala

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2019. - 22:55
celko_1571855256

Presretač je u mjestu Briševo kod Zadra snimio i zaustavio zamjenika glavnoga ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je vozio triput više od dopuštenog, ekskluzivno doznaje RTL!

Prebrza vožnja možda i ne bi bila toliki problem da cijela prijava i snimka prekršaja nije misteriozno nestala iz policijske evidencije.

Po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. Čak se vidi kako u jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Upravo u tom dijelu presretač ga je na kraju i zaustavio, a policijski službenik evidentirao. No, kako doznajemo, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Iz zadarske policije objasnili su cijelu situaciju.

"Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana", stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske.

Zanimljivo, policija sada kaže da je zamjenik glavnog ravnatelja kažnjen, iako o tome nisu sami izvijestili javnost. Dok RTL-ov izvor tvrdi da Ćelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj ukonjen iz policijske evidencije. Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon RTL-ovog današnjeg upita policiji, a u prebrzoj vožnji uvaćen je u ožujku.

Josipa Ćelića javnost je upoznala nakon afere oko kupovine luksuzne vile. Vodio je prometnu jedinicu Kobre. Bio je šef karlovačke policije. Prošle godine imenovan je zamjenikom glavnog ravnatelja policije.

Iako nam u policiji objašnjavaju kako se prekršaji policajaca mogu izbrisati iz sustava, za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog prijedloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna. Zbog cijelog slučaja protiv policijskog službenika može ići i obavezni disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

20. travanj 2024 04:01