StoryEditorOCM
Kalelarga‘ZABRANJENO PUŠENJE‘

Zadranin prijetio susjedima upaljenom motornom pilom, škarama za živicu i sklopivim nožem: "Na putu do kuće skupio sam čak dvije pepeljare čikova!"

Piše Božana Sviličić
26. studenog 2020. - 17:34

Za 55-godišnjeg Zadranina L.L. koji je susjedima u srpnju prijetio upaljenom motornom pilom, baterijskim škarama za živicu i sklopivim nožem, jer se iznervirao što uokolo bacaju opuške cigareta, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) zatražilo je jedinstvenu uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Optužnicom se tereti za prijetnje koje je prema prvim susjedima, ocu i sinu, počinio 26. srpnja oko 21,30 sati, na zadarskom predjelu Bili brig. Nakon što je došao do ogradnog zida iz džepa hlača je izvadio sklopni nož, te im je mašući njime rekao da će ih zaklati. To je ponovio više puta lupajući nožem po ogradi, nakon čega je u jednom trenutku pokušao i preskočiti ogradu. Kako u tome nije uspio ubrzo je na “bojno polje” donio i novo oružje - baterijske škare za živicu koje je zabio u ogradu zaprepaštenih susjeda. U sumanutom pohodu ni to mu nije bilo dovoljno pa je i počeo bacati kamenje na balkon u pravcu turista koji su tamo sjedili, a na kraju je sve “garnirao” upaljenom motornom pilom.

U svojoj obrani je rekao kako se sjeća da je u jednom trenutku puknuo, ali da mu je zbog toga sada žao. Pojasnio je kako je kritičnoga dana na prilaznom putu do svoje kuće skupio čak dvije pepeljare čikova koje je odložio na ogradu susjeda, a prije toga ga je i zasmetalo kada je vidio kako mu je susjed stavio sunčani bojler na njegovu ogradu, zbog čega mu nije ništa prigovorio.

- Tog sam dana popio s prijateljima. Imao sam nožić kojeg inače nosim sa sobom, kao i škare za živicu, jer u svom dvorištu imam posijanu živu ogradu. Vjerojatno sam mu spomenuo majku, ali djecu nisam jer su krasna - rekao je u obrani 55 - godišnjak kojem je u policiji izmjereno 2,14 promila alkohola u krvi.

Prepadnuti susjed je pak ispričao kako se 55-godišnjak tog dana iznenada pojavio dok je on u dvorištu kuće zalijevao cvijeće.

- Došao je do moje ograde i počeo me vrijeđati i psovati mi majku, te mi zaprijetio riječima da će nas sve pobiti nakon čega je iz džepa hlača izvadio veći rasklopni nož. U jednom trenutku je pokušao preskočiti ogradu, ali nije uspio. Potom se iz svoje kuće vratio s motornom pilom koju je upalio i njome zamahivao prijeteći će nas sve pobiti nakon čega je ugasio pilu i zabio je u rupu naše metalne ograde - posvjedočio je susjed Zadranina protiv kojeg je podignuta optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Zadru zbog dva kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom.

18. travanj 2024 07:27