StoryEditorOCM
KalelargaAUTO-LIMAR NA CRNO

Zadranin (30) popravljao auta s ukradenim djelovima pa im krivotvorio broj šasije i dalje ih prodavao po tržišnoj cijeni!

Piše Zadarski.hr
30. srpnja 2020. - 09:43
Zadranin je kupovao karambolirana vozila marke VW Golf,pa bi kupovao vozila za koje je znao da su ukradena, te bi u radioni kompletirao karambolirana vozila dijelovima s otuđenih vozila Ecroatia.info

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije su u odnosu na prethodno provedeno kriminalističko istraživanje u ožujku ove godine, a u vezi teških krađa vozila, nastavili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela protiv imovine.

Naime, sumnjiči se da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi prethodno legalno kupovao karambolirana vozila marke VW Golf, nakon čega bi stupao u kontakt sa zasada nepoznatim osobama od kojih bi kupovao vozila za koje je znao da su pribavljena kaznenim djelom te na širem zadarskom području, u auto-limarskoj radioni, kompletirao karambolirana vozila dijelovima s otuđenih vozila ili na otuđenim vozilima krivotvorio broj šasije i dalje ih prodavao drugim osobama po tržišnoj cijeni. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je kupio najmanje šest vozila koja su bila otuđena na području RH u vremenu od 2017. do 2020. godine.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela prikrivanje i krivotvorenja isprave, jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici nastavljaju s daljnjim kriminalističkim istraživanjem.

18. travanj 2024 08:18