StoryEditorOCM
KalelargaČETVERONOŽNI ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

Zadarski kućni ljubimci dobivaju novi Park za pse vrijedan oko 200.000 kuna! Stiže i komunalna oprema...

Piše P.O.
29. listopada 2018. - 23:27
visnjik_psi3-291018

Uz Splitsku ulicu, na južnoj strani kompleksa na Višnjiku, upravo se postavlja ogradni zid iza kojega će biti izgrađen Park za pse. Zadarski kućni ljubimci dobit će prostor za istrčavanje i igru na površini od oko 2.400 kvadranih metara, a ogradnim zidom uz koji će naknadno niknuti i zelenilo, bit će odvojeni od biciklističke staze i pješačkog nogostupa kako ne bi ometali promet na Splitskoj ulici.

Po projektu Arhitektonskog sudija "Rene", radove izvodi "Stipčević", a oprema Parka za pse naručena je od Marex Elektrostroja koji za Grad Zadar kao ugovorni izvođač nabavlja komunalnu opremu, pojašnjava Robertino Dujela, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

-Već smo uredili ovakav prostor u "Franka Lisice", a radovi će biti dovršeni do kraja godine. Nihova vrijednost bit će poznata po ispostavljenim situacijama ugovorenih izvođača. Procjenjujemo da se okvirno radi o iznosu od 200.000 kuna, kaže pročelnik Dujela dodajući kako će prostor Parka za pse s "unutarnje" strane, od sportskih terena Višnjika biti odvojen ogradom.

16. travanj 2024 15:30