StoryEditorOCM
KalelargaKORONA ILI NE...

Vremešni Česi koji su sinoć isplovili s otoka Vira i nestali, pronađeni živi, ali s povišenom temperaturom!

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
6. travnja 2020. - 13:12

Nakon cjelonoćne potrage brodovima policije i Lučke kapetanije te od jutra i zrakoplova Hrvatske vojske, pronađeni su Česi čiji je nestanak prijavljen sinoć oko 20 sati. Državljani Češke Republike, 80-godišnjak i 74-godišnjak, na malenom su se kaiću s vanbrodskim motorom iz naselja Prezida sinoć oko 17 sati uputili na more, a nakon prijave zabrinute supruge o njihovom nestanku, organizirana je potraga koja je sretno završila.

Nakon što su liječnici utvrdili kako spašeni turisti nemaju vidljivih tjelesnih ozljeda, službenici Zadarske kapetanije prekrcali su ih na spasilačku brodicu, nakon čega su izvijestili Središnjicu o njihovom općem lošem stanju. Iz MRCC Rijeka angažirana je služba hitne medicinske pomoći, čiji djelatnici su nakon pristajanja u luku Vir preuzeli dvojicu spašenih u daljnju zdravstvenu obradu te se u ovom trenutku čeka infektolog, radi preventivne zdravstvene obrade, budući da je dvojici muškaraca ustanovljena povišena tjelesna temperatura.

- Službenici MRCC Rijeka dojavu o nestalima zaprimili su sinoć, 5. travanja u 20.12h od supruge jednog od dva nestala muškarca, starije životne dobi, obojica državljani Republike Češke, koji su jučer oko 17.00h isplovili iz uvale Prezid, na otoku Viru, manjom brodicom na strujni pogon, slijedom čega je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, Pomorskom policijom Zadar i Obalnom stražom pokrenuta akcija traganja i spašavanja prema nestalome dvojcu - navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

20. travanj 2024 04:43