StoryEditorOCM
KalelargaLEGENDARNI KOŠARKAŠ ZADRA SNIMIO POSLJEDICE NEVREMENA U PETRČANIMA

Vjetar i valovi su pomicali betonske klupe i raznosili "pajole", a jedrilica nesretnih Poljaka podignuta je na mul. Bio im je to posljednji dan godišnjeg odmora...

3. kolovoza 2019. - 14:13
pet1

Sjajna fotografija iz Petrčana pokraj Zadra pokazuje jednu od bezbrojnih posljedica nevremena koje je u petak navečer prohujalo Dalmacijom. Vjetar i valovi su bili vrlo jaki, a fotografija izgleda kao namještena, ali – nije: načinio ju je i proslijedio nam je Velimir Čubrić, jedan od poznatih bivših košarkaša "Zadra" iz legendarne generacije Pina Giergije i Kreše Ćosića.

-Vlasnici ove jedrilice baš nisu imali sreće, radi se o Poljacima kojima je to bio posljednji dan godišnjeg odmora, u subotu su se trebali vratiti u Poljsku. Bili su privezani uz mjesni mul u Petrčanima, možda su bili i neoprezni, a jak vjetar i valovi su im podigli jedrilicu na mul. Razbijena im je kobilica, a brod je nošen vjetrom pomeo i priključak za struju i vodu na mulu. Vide se i drugi tragovi nevremena, a koliko je to jako bilo pokazuje i to što su sa svog mjesta pomaknute teške betonske klupe, a uokolo su letjeli i "pajoli" ugrađeni na mul, sreća je što nitko nije nastradao, ispričao nam je Čubrić.

Mještani se šale kako Poljacima nitko nije dao koncesiju za ovakvo "privezište", ali njima sigurno nije bilo do šale.

19. travanj 2024 20:28