StoryEditorOCM
KalelargaMARČANE BURE

Velika prognoza ‘Norvežana‘ i DHMZ-a za Zagoru, obalu i otoke za cijeli radni tjedan i vikend. Opet stižu minusi!

Piše PSD
14. ožujka 2023. - 19:39

Umjereno i pretežno oblačno te vjetrovito. Povremeno kiša, u Dalmaciji i pljuskovi i grmljavina, a u gorju može biti susnježice i snijega. Od sredine dana postupan prestanak oborina te razvedravanje sa zapada. Vjetar umjeren do jak, na udare osobito u gorju i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, na južnom dijelu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C, navodi DHMZ u svojoj prognozi za srijedu.

image

YR NO

"Nakon južine i iznadprosječne topline - u srijedu hladnije, na kopnu često i za više od 10 °C, te gotovo posvuda kiša, osobito na Jadranu i obilniji pljuskovi s grmljavinom. U mnogim gorskim krajevima bit će susnježice i snijega. Dodatnom osjećaju hladnoće pridonosit će većinom umjeren i jak sjeverni vjetar, na Jadranu često olujna bura i tramontana.

image

YR NO

Već u četvrtak vjetar će slabjeti i atmosfera se stabilizirati pa će prevladavati sunčano, uz ponovni porast dnevne temperature zraka, koja će za vikend opet biti viša od prosjeka, ali manje nego početkom ovoga tjedna. No, jutra će biti razmjerno hladna, posebice u unutrašnjosti, gdje će biti mraza." kaže za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image

YR NO

Na Jadranu pretežno sunčano, u četvrtak još i podosta vjetrovito, uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. U petak bura slabi i okreće na sjeverozapadni vjetar, a u subotu bi, u područjima bez vjetra, ponegdje mogla nastati i magla. Uz obilje sunca, temperatura će postupno rasti.

A evo i višednevne prognoze DHMZ-a po dalmatinskim gradovima:

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

image

D H M Z

19. travanj 2024 20:52