StoryEditorOCM
KalelargaDUGE CIJEVI

Uz jake mjere osiguranja na Županijskom sudu u Zadru u travnju počinje suđenje Dušku Tanaskoviću (29) za hladnokrvnu likvidaciju na plaži Katarelac

Piše Božana Sviličić
22. ožujka 2023. - 13:52
Zadar, 260822 Zupanijski sud. Privodjenje srpskog drzavljanina osumnjicenog za ubojstvo crnogorskog drzavljanina vatrenim oruzjem ispred nocnog kluba na Zrcu u cetvrtak u jutro. Na fotografiji: osumnjiceni.Luka Gerlanc/

Uz jake mjere osiguranja, u srijedu, 12. travnja, na Županijskom sudu u Zadru počet će suđenje 29-godišnjem Dušku Tanaskoviću optuženom da je 25. kolovoza prošle godine godine u 6:01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac na otoku Pagu likvidirao 39-godišnjeg državljanina Crne gore Gorana Vlaovića.

Po izlasku Vlaovića iz kluba, prišao mu je s leđa, pa mu iz pištolja iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice.

Sudskim vijećem predsjedat će nova sutkinja Županijskog suda u Zadru Ana Brkić koja je na to mjesto došla nakon odlaska Enke Moković u mirovinu.

Tanasković se tereti za kazneno djelo protiv života i djela - ubojstvo, za koje je po zakonu zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora. Krunski dokaz na sudu bit će šokantna video snimka egzekucije.

Tanaskovića brani splitski odvjetnik Vinko Gulišija. Vještaci su utvrdili kako je tanasković u vrijeme počinjenja ubojstva bio ubrojiv i svjestan svojih postupaka.

On sam istražiteljima nije otkrio motiv zbog kojeg je ubio Vlaovića. Ubojstvo se u kuloarima dovodilo u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narkoklana na Balkanu - kavačkog i škaljarskog, u kojima je dosad u regiji i u inozemstvu ubijeno više desetaka osoba.

Odmah nakon pucnjave u pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba. Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim mobitelima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.Na snimci jednog gosta iz Italije vidi se trenutak kada dvoje turista dolazi do unesrećenog mladića, koji je pogođen pao licem na asfalt ležeći u lokvi krvi. Okrenuli su ga na leđa, jedan muškarac je s obje ruke pritisnuo ranu na glavu nesretnog mladića, dok je drugi muškarac započeo s reanimacijom srca. Unatoč pomoći turista i brze reakcije hitne pomoći, 39-godišnjem Crnogorcu nije bilo spasa.

20. travanj 2024 04:29