StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Učenici i nastavnici Pomorske škole Zadar položili vijenac u more za poginule mornare

6. prosinca 2017. - 14:27
pomorska_skola6-061217

Na blagdan svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, djece i siromašnih, ujedno i Mornarski dan, učenici i nastavnici Pomorske škole Zadar tradicionalno su obilježili polaganjem vijenca u more, u spomen svim stradalim pomorcima.

- Ovo je izniman sveti Nikola, jer ujedno i obilježavamo 60 uspješnih godina naše Pomorske škole. Zahvaljujući njoj "Tankerska plovidba" dosegla je svoju veliku ekspanziju i slavu te komercijalni uspjeh, rekao nam je ravnatelj Svetko Perković te pohvalio rad nastavnika i učenika novih i starijih generacija koji su školu uzdigli do razine najboljih i najpoznatijih u Hrvatskoj.

- Iznimno nam je drago što smo tu, što možemo položiti vijence za sve poginule mornare, s ponosom je govorio maturant Niko Lukić koji je predvodio ostale učenika i vijenac položio u more.

Učenici su potom posjetili dom za starije i nemoćne sv. Frane, sa prikladnim poklonima za štićenike, koje im je podijelio profesor Jere Bilan prerušen u sv. Nikolu. Večeras će se svečana obljetnica škole proslaviti na zabavnoj večeri u Arsenalu u društvu prijatelja škole, partnera i predstavnika Grada i Županije.

23. travanj 2024 21:01