StoryEditorOCM
KalelargaOBARA SE REKORD

U Zadru će danas između 15 i 16 sati pristati ukupno pet kruzera, četiri u Gaženici i jedan uz Poluotok

Piše M.K.
12. listopada 2022. - 10:59

Danas u Zadar između 15 i 16 sati stiže čak pet kruzera, četiri će pristati u luci Gaženica, a jedan na Poluotoku kod Pozdrava Sunca.

Na taj će način biti oboren "kruzerski" rekord ticanja u istom danu.

Dana 16. srpnja u Zadru na vezu su bila četiri kruzera: Costa Luminosa, MSC Armonia i Marella Explorer 2 u Gazenici, a Seabourn Encore na Poluotoku, tako da će današnji prizor sigurno biti odličan motiv za fotografiranje.

Uz svakodnevni lokalni, nacionalni i međunarodni promet s Italijom, Luke Zadar i Gaženica u posljednjih nekoliko godina bilježe sve veći broj dolazaka brodova na kružnim putovanjima. Luka Gaženica je idealno pozicionirana u odnosu na visoko razvijeno tržište kruzing turizma u Europi s visokim stopama rasta. Smještena je samo 3,5 kilometara od samog središta Zadra, direktno je povezana s A1 autocestom kojom se spajaju sjever i jug Hrvatske s mrežom euro, a u neposrednoj blizini je i Zadarska zračna luka. Zadar je udaljen tek jedan do dva sata leta što ga s obzirom na njegovu bogatu kulturnu i prirodnu baštinu čini sve atraktivnijom turističkom destinacijom.

Zadar je važno prometno središte regije smješteno na pola puta između Venecije i Dubrovnika i oduvijek je važna tranzitna luka. S godišnjim prometom od 2,4 milijuna putnika i 350.000 vozila Zadar je jedna od najprometnijih luka na Mediteranu.

 

16. travanj 2024 15:02