StoryEditorOCM
KalelargaSKRIVENI ARSENAL

U kući dilera iz Dugoplja nađene dvije strojnice, dan ranije u Zadru uhićen sa ‘speedom‘. Dobio dvije kaznene prijave, doveden pritvorskom nadzorniku

Piše Katarina Marić Banje/SD
17. kolovoza 2020. - 12:44

Kod 32-godišnjaka iz Dugopolja pretragom obiteljske kuće nađene su dvije strojnice. Radilo se o koordiniranoj akciji splitskih i zadarskih inspektora kriminaliteta droga jer je Dugopoljac  B.B. prvo uhićen  na zadarskom području s malo manje od 300 grama amfetamina "speed".

Prvo je u petak Odjel kriminaliteta droga PU zadarske prijavio 32-godišnjeg B.B. koji je na njihovom području zatečen s 272 grama "speeda" koji mu je nađen u automobilu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja doveden je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojne droge tj. dilanja.

Međutim, za Dugopoljca tu ne prestaju problemi jer je obradu nad njim tada preuzela Služba kriminaliteta droga iz Splita. Oni su mu "upali" u obiteljsku kuću i proveli pretragu stambenog prostora, ali i svih ostalih prostorija koje koristi. Našli su mu jednu strojnicu "Gorenje MGV", slovenske proizvodnje i jednu puško strojnicu Schpagin PPSh-41, ruske proizvodnje.

Obje strojnice su bile bez spremnika, a radi se o oružju za koje se dozvola za držanje može imati jedino ako se posjeduje dozvola za skupljanje starog oružja. Stoga će se protiv Dugopoljca nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrada i nabave oružja i eksplozivnih tvari. 

19. travanj 2024 12:00