StoryEditorOCM
KalelargaPOTPISANI UGOVORI

Tri zdravstvene ustanove iz Zadra dobile bespovratna sredstva Ministarstva zdravstva za provedbu projekata i prevenciju bolesti, evo o kome je riječ

Piše Zadarski.hr
13. veljače 2020. - 17:22

Tri zdravstvene ustanove iz Zadra dobile su bespovratna sredstva Ministarstva zdravstva za provedbu projekata za promociju zdravlja i prevenciju bolesti. 

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan Mladen Mavar potpisao je u utorak ugovor o dodjeli 609.446,78 kuna. Radi se o trilateralnom ugovoru između Bolnice, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim počinje provedba projekta "Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu" čiji je cilj unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika i zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi se promoviralo mentalno zdravlje te preveniralo ovisnosti o alkoholu. Projektom će se osigurati uže usmjerene edukacije za djelatnike koji rade s ovisnicima dok će se na okruglom stolu okupiti stručnjaci iz više različitih područja djelovanja na smanjenju konzumiranja alkohola te suzbijanja posljedica istog. Na svečanosti dodjele ugovora o bespovratnim sredstvima u ime Zadarske županije kao osnivača Psihijatrijske bolnice Ugljan sudjelovali su i zamjenik župana Šime Mršić te pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna, izvijestili su danas iz Županije.

Ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoranu Škrgatiću uručen je pak ugovor o dodjeli 972.719,91 kuna za projekt "Moje zdravo dijete", kojeg će provoditi u partnerstvu s Domom zdravlja Zadarske županije. Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Kroz edukaciju-edukatora (zdravstvenih djelatnika) dolazi se do razvoja metodologije čiji rezultati će se dalje replicirati u radu s ciljnim skupinama, navodi se u opisu projekta.

Zavod će biti i partner na projektu Poliklinike LACRIMA koja je dobila 904.441,71 kuna za „Važnost prevencije glaukoma". Projekt je usmjeren na unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova Zadarske županije u promociji zdravlja i prevenciji glaukoma.

24. travanj 2024 16:20