StoryEditorOCM
KalelargaPRVI SNIJEGOVI

Stigla prava zima, zabijelilo se diljem Hrvatske. Meterorolozi najavljuju: Temperature padaju do nule, pokoja pahulja mogla bi dolepršati i do mora

Piše PSD
11. prosinca 2022. - 09:25

Dijelove Hrvatske u subotu navečer prekrio je snježni prekrivač - osim u Lici i Gorskom kotaru, zabijelilo se u Sisku, Varaždinu i okolici Zagreba.

Susnježice i snijega bit će u mnogim krajevima u unutrašnjosti i u nedjelju, uglavnom u višim područjima, dok će na Jadranu još ponegdje biti kiše, ali i bure, mjestimice jake i olujne, većinom podno Velebita, koja pahulje snijega može donijeti i do mora, prognozira dipl. ing. Krunoslav Mikec iz DHMZ-a za HRT.

Nedjelju će na istoku Lijepe naše biti oblačna, povremeno uz umjeren sjeverozapadnjak. Na kišu, a ponegdje i susnježicu te snijeg treba računati većinom u noći i prijepodne. Bit će hladnije nego u subotu s temperaturom od 1 do 4 °C.

U središnjoj Hrvatskoj između 0 i 3 °C. Prevladavat će oblačno s povremenom susnježicom i snijegom u prvom dijelu dana, pri čemu će se stvarati i snježni pokrivač. Ponegdje će pak biti i kiše.

25. travanj 2024 04:08