StoryEditorOCM
KalelargaDRUGA ZONA

Stanari Poluotoka više ne mogu parkirati automobile na Liburnskoj obali i starom kolodvoru - počele su im stizati kazne

Piše P.O.
26. svibnja 2020. - 18:18

Zbog epidemije, u protekla dva mjeseca parkiranje na Poluotoku nije predstavljalo nikakav problem, jer je parkirališnih mjesta bilo posvuda, a kontrolori Obala i Lučica nisu ni naplaćivali parking ili kazne. S povratkom „normalnog života”, stanari Poluotoka su ostali iznenađeni kaznama koje su počeli nalaziti na svojim automobilima.

- Posljednjih nekoliko dana stanovnicima Poluotoka koji imaju povlaštene parkirne karte koje vrijede za drugu zonu, te prvu, ali samo na starom autobusnom kolodvoru, dolaze kazne koje ispisuju kontrolori Obala i lučica ukoliko su parkirali na Liburnskoj obali koja je prva zona. Na prvi pogled sve je ok, to je uistinu prekršaj za stanare. Do prije nekoliko dana, toleriralo se parkiranje povlaštenih korisnika i u prvoj zoni izvan starog autobusnog kolodvora. Bilo je to logično jer je parkirnih mjesta druge zone premalo, pogotovo ukidanjem parkinga na Bedemima zadarskih pobuna. U ponedjeljak je druga zona bila popunjena, stari autobusni kolodvor popunjen, a Liburnska obala gotovo sablasno prazna bez parkiranih vozila.

Parkirati u dvorištu Arsenala postaje pomalo opasno, jer za sada ima verbalnih sukoba, fizičkih još nema. Meni osobno, kontrolori Obala i lučica, ispisali su dvije dnevne kazne jer sam vodeći se razumom parkirao na Liburnskoj obali, niti deset metara od starog autobusnog kolodvora. Začudilo me je jedino da su mi i drugu kaznu ispisali u 12 sati kao da ne mogu pričekati 16 sati, žali se naš čitatelj.

Zašto su Obale i lučice građanima Poluotoka prestale tolerirati parkiranje na Liburnskoj obali?

- Kada je svojedobno ispod Svete Marije bilo klizalište, stanarima je bilo dopušteno parkiranje u prvoj zoni, na starom autobusnom kolodvoru. S vremenom, stvoreila se navika, pa su počeli parkirati i na drugim parkirališnim mjestima u prvoj zoni. Signalizacija je jasna i točno se zna što spada u prvu, a što u drugu zonu, objašnjava direktor Obale i Lučica Edo Duka pozivajući stanare Poluotoka da svoje automobile ubuduće parkiraju u drugoj zoni.

19. travanj 2024 08:19