StoryEditorOCM
KalelargaNA PUTU ZA ŠKOLU

S bedema, uz koje svakodnevno prolazi stotine učenika i pješaka, jučer ujutro pao kamen veličine 40-ak cm!

Piše Zadarski.hr/GradimoZadar.hr
20. ožujka 2021. - 14:58

Svakodnevno putem grada uz gradske zidine, točnije obalom kralja Tomislava, prolazi stotine učenika iz osnovne i triju srednjih škola, ali i velik broj ljudi koji pješke ide na i s Poluotoka. 

Koliko su djeca na tom putu mogu osjećati sigurno pitanje je o kojem se najčešće razmišlja tek kad se nešto loše dogodi, piše GradimoZadar.hr. Naime, u petak je tako oko 7.30 ujutro pao kamen sa zidina veličine 40-ak cm, prvo udarivši po sredini trotoara i otkotrljavši se dalje.

Djevojčica koja pohađa osnovnu školu svjedočila je tome te fotografirala kamen.

- Pitamo se što bi bilo da je kamen pao 10-20 minuta kasnije u trenutku kad ovuda pješice prolazi najviše djece? A još veći upitnik postavlja se nad time koliko se još odrona sprema sa dotrajalog zida? Kojim putem djecu poslati u školu? Jeli bolje hodati uza zid ili uz kraj? Da li da idu putem uz more, pa preko opasnog prijelaza prema Poluotoku? I najvažnije, hoće li se i kakvi koraci poduzeti zbog ovoga? - pitaju se autori teksta na portalu GradimoZadar.hr, a mi se pridružujemo upitima te ppzivamo nadležne da što prije razmisle o rješavanju ovog opasnog pitanja. 

image
kam
Grzd
24. travanj 2024 17:45