StoryEditorOCM
KalelargaDOBRE VIJESTI

Ryanair vraća svoju bazu u Zadar. Od 1. srpnja do 31. listopada letjet će prema 37 destinacija, od toga čak 17 novih!

Piše AVŠ
30. ožujka 2021. - 14:57

Od 1. srpnja do 31. listopada irski Ryanair letjet će iz Zadra na 37 linija, od čega je 17 novih destinacija. S dva bazna zrakoplova ukupno planiraju 78 letova tjedno i, što je najvažnija vijest, povratak svoje baze u Zemunik nakon što je pandemija prošle godine poremetila sve planove. Kako Ryanairu, tako i zadarskom aerodromu. Najavio je to Ryanairov glavni direktor Eddie Wilson na virtualnoj konferenciji za medije koja je u utorak, osim vodećih ljudi irskog avio prijevoznika za ovaj dio Europe, na jednom mjestu okupila i ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac, direktora Zračne luke Zadar Josip Klišmanić i direktoricu TZ Zadarske županije, Mihaelu Kadiju.

- Iza nas je teška godina, ali ja sam optimističan. Zadar je već godinama naša dragocjena destinacija, zato s radošću vraćamo našu bazu ovdje. I lani smo ovdje imali velike planove koje je pandemija omela, zato se nadam što bržem povratku u normalu. Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje letove već sada, te ih u slučaju odgode mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada. Kako bismo proslavili naš povratak baze u Zadar i nove linije u sezoni 2021. objavljujemo rasprodaju avio karata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 01.travnja, u ponoć - kazao je Wilson.

Zračna luka Zadar već je dobila oznaku Ministarstva turizma “Stay safe in Croatia”.

- Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar. Povratak baze s 37 linija, od kojih je čak 17 novih, u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće- kazao je direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić, a u sličnom je tonu govorila i direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

- Otvaranje baze i čak 37 destinacija još jednom potvrđuju uspjeh dugogodišnjeg partnerstva Ryanaira i Zadra. Posebno je u ovoj izazovnoj i zahtjevnoj turističkoj godini ta suradnja izuzetno bitna. Nakon što smo prošlu sezonu u Zadarskoj županiji završili iznad svih očekivanja i iznad konkurencije, vjerujemo da uz ovakav doprinos u avio-povezanosti, možemo računati na uspjeh i u ovoj, teškoj godini. Ryanair je još 2007. godine prepoznao turističke mogućnosti Zadarske županije i zadarske zračne luke, te naš strateški položaj te time doprinio prepoznatljivosti naše regije- kazala je direktorica Kadija.će na 

19. travanj 2024 15:17