StoryEditorOCM
KalelargaNAKON 28 GODINA

Roditelji Erika Colića konačno dočekali pravdu: otkrivena spomen ploča 20-godišnjem hrvatskom branitelju poginulom u akciji Maslenica

Piše M. Gugić Magaš
22. siječnja 2021. - 14:51
Jasna i Mladen Colić, majka i otac poginulog branitelja s unucima Danijelom Lacman i Ivanom Pelicarićem.  Jure Miskovic/Cropix

U petak je Islamu Latinskom, ispod Zelenog hrasta kod spomen obilježja 4. gardijske brigade „Pauci", u podne je otkrivena spomen ploča poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću. Delegacija, u skromnijem sastavu nego na početku obilježavanja ove značajne akcije zbog skandala s HOS obilježjima, položila je vijence i zapalila svijeće, a Erikovi roditelji koji su i otkrili spomen ploču svoga sina, Jasna i Mladen Colić, od Hrvatske vojske dobili zastavu za uspomenu.

image
Jure Miskovic/Cropix

- Zahvalna sam, ali iznenađena jer je od smrti moga Erika prošlo 28 godina! Ipak, ovo mi mnogo znači, konačno sam dobila neki svoj mir, srce mi je puno i sretna sam da sam, evo u 80.godini, ovo doživjela: da je njegovo ime konačno negdje upisano i da se njegova žrtva neće zaboraviti – komentirala je Erikova majka, Jasna Colić koja nije izgubila samo njega već i starijeg sina, Đina, samo godinu dana prije operacije Maslenica.

Erik je poginuo za slobodnu Hrvatsku 29.1.1993. u oslobodilačkoj akciji Maslenica u mjestu Kašić, a dvadeseti rođendan napunio je samo dvadeset dana prije.

image
Jure Miskovic/Cropix
25. travanj 2024 15:38