StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

"Ravnatelju Čulina, izmjenili ste u natječaju troškovnik za nevjerovatnih 99 tona betonskog željeza, što je oko milijun kuna! Župane, što ćete poduzeti?"

Piše L.B.
29. lipnja 2022. - 12:38

- Da je projekt dnevne bolnice jedna saga bez završetka sad već svi znamo, kao što je već poznato da je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina lagao kad je rekao da nisu platili 70 tisuća kuna zbog povrede postupka javne nabave - rekao je u srijedu na sjednici zadarske Županijske skupštine vijećnik SDP-a Jure Zubčić.

- No, priča o dnevnoj bolnici tu ne završava. Naime, u četvrtom postupku javne nabave Opća bolnica Zadar je natječajnoj dokumentaciji priložila potpuno pogrešan troškovnik! Tako su 8.ožujka, nakon primjedbe potencijalnog ponuditelja, izmjenili troškovnik za nevjerovatnih 99 tona betonskog željeza što iznosi oko milijun kuna. Istim promjenama se briše i 22 metara kubnih betona iz troškovnika. A pritom se ne mijenja procijenjena vrijednost radova - nabrajao je Zubčić na Aktualnom satu.

- Župane, u Hrvatskoj je više projekata dnevnih bolnica, a neke od njih je također radila tvrtka Solida i većina tih projekata je završena bez ikakvih problema, iako se nas uvjeravalo da je tvrtka Solida pred stečajem. Zbog toga, kao i svih dokaza o nepravilnostima koje smo iznijeli javnosti, kao i laži u kojima je uhvaćen ravnatelj Čulina, mene zanima kako vi vidite njegovu odgovornost? - upitao je vijećnik Zubčić, na što je župan Božidar Longin odgovorio da "ne vidi problem ako se neka tvrtka našla u problemima zbog povećanja cijena."

22. travanj 2024 10:26