StoryEditorOCM
KalelargaRAZLIČITI MODELI

Ravnateljica OŠ Šime Budinića: u našoj školi će vrlo vjerojatno doći do "cijepanja" nekih razreda u predmetnoj nastavi od 5. do 8. razreda

Piše JL
27. kolovoza 2020. - 13:40

Nastava pod maskama, prelazak s jednosmjenske na dvosmjensku nastavu, podjela razreda u dvije grupe koje će se izmjenjivati u praćenju nastave kod kuće i u školi, skraćivanje školskog sata na 40 minuta, skraćivanje velikog odmora te još neke mogućnosti - to su varijante koje ravnatelji hrvatskih škola trenutačno navode kao najizglednije u organizaciji nastave u novoj školskoj godini koja počinje 7. rujna. Proteklih dana ravnatelji intenzivno vode razgovore o modelima koji bi za njih bili najprihvatljiviji.

Sigurno je jedno - nemaju sve škole jednake prostorne i materijalne uvjete i neće sve moći na isti način organizirati nastavu, a razlike će, ovisno o veličini razreda, biti i unutar samih škola.

- Zajedno sa stručnim službama još uvijek promišljamo rješenja, ali vrlo vjerojatno će u našoj školi, a koliko znam i u još nekoliko zadarskih osnovnih škola, doći do ‘cijepanja’ nekih razreda u predmetnoj nastavi od 5. do 8. razreda te će se nastava organizirati prema modelu 3 + 2. To znači da će jedna grupa učenika nastavu u školi imati tri dana, dok će ju druga za to vrijeme pratiti od kuće online, a potom će se rotirati - ističe Jagoda Galić, ravnateljica zadarske OŠ Šime Budinića.

18. travanj 2024 10:56