StoryEditorOCM
KalelargaNOVA TROČLANA UPRAVA

Promjene u vrhu Cromarisa: dosadašnji direktor Goran Markulin postaje savjetnik, a predsjednikom uprave imenovan Ivan Leko

Piše Zadarski.hr
11. ožujka 2021. - 12:41

Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, koji posluje u sastavu Adris grupe, današnjom odlukom Nadzornog odbora dobio je novu, tročlanu Upravu tvrtke. Predsjednikom Uprave imenovan je Ivan Leko, dok su za članove Uprave imenovani Dane Desnica i Giuseppe Virzì. Dosadašnji pak direktor tvrtke, Goran Markulin, ostaje raditi u sustavu Adrisa kao savjetnik novoizabrane Uprave Cromarisa.

Kao što stoji u obrazloženju, Adris grupa je od osnutka Cromarisa 2009. godine u razvoj Cromarisa uložila više od milijardu kuna, što je rezultiralo snažnim rastom svih poslovnih pokazatelja, otvaranjem novih tržišta, širenjem proizvodnog portfelja te tehnološkim i proizvodnim unapređenjima. S obzirom da tvrtka ulazi u novi, vrlo zahtjevan ciklus rasta i razvoja, radi ostvarenja ambicioznih ciljeva, potrebna je prilagodba organizacijske strukture novim tržišnim okolnostima, te je stoga imenovana nova, tročlana Uprava Društva, čiji četverogodišnji mandat započinje 1. travnja ove godine.

Poslovodstvo Adrisa zahvalilo je Goranu Markulinu na iznimnom angažmanu i postignutim rezultatima u rastu i razvoju Cromarisa.

Ivan Leko

Rođen u Slavonskom Brodu 4. kolovoza 1973. Nakon završene gimnazije upisuje PMF u Zagrebu, gdje 1997. stječe zvanje dipl. ing. kemije. Kao pripravnik zapošljava se u Odjelu osiguranja kvalitete tadašnje Tvornice duhana Rovinj, a u sljedećim godinama obnaša različite rukovodeće funkcije unutar proizvodnje u tvornicama duhana u Zagrebu i Rovinju. Osnutkom TDR-a d.o.o., Ivan preuzima funkciju direktora operacija gdje rukovodi cjelokupnim vertikalno integriranim opskrbnim i proizvodnim lancem. Od 2009. član je Uprave TDR-a, te član NO Hrvatskih duhana d.d. i Istragrafike d.d. Uz različite edukacijske programe i module na Adris akademiji, IEDC i London Business School, 2013. Ivan je diplomirao na Executive MBA programu IESE Business School u Barceloni.

Prodajom TDR d.o.o. 2015., Ivan postaje direktor operacija i član Uprave regije Adria British American Tobacco-a. Od lipnja 2020., Ivan je zaposlen u Adris grupi d.d. kao direktor za unaprjeđenje poslovanja s fokusom na upravljanje nekretninama i razvojne projekte.

Sretno oženjen, ponosan roditelj četvero djece, uz koje ipak stigne trčati duge pruge, proizvoditi svoje maslinovo ulje i pivo, te ponekad i roni.

Dane Desnica

Rođen u Zadru 22. ožujka 1980. Nakon završene srednje škole u Zadru upisuje Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, gdje 2004. stječe zvanje dipl. ing. preh. teh.. Kao pripravnik 2004. zapošljava se u Tankerkomerc d.d. Zadar, te, nakon završenog pripravničkog staža, u Marituni d.d., kao tehnolog prerade ribe i uzgoja tune. Godine 2010. pridružuje se Cromarisovom timu, na poziciji rukovoditelja Cromarisovih uzgajališta na području Dalmacije, a od 2014. zadužen je za sva Cromarisova uzgajališta. Od 2017. radi na poziciji direktora cijele Cromarisove proizvodnje, što uz uzgoj uključuje mrjestilište u Ninu i pogon za sortiranje i preradu u Zadru.

Oženjen je i otac dvoje djece. Osim s obitelji, slobodno vrijeme provodi na nogometu i šetnji sa psom.

Giuseppe Virzi

Giuseppe se pridružio Cromarisu 2018. godine. S više od 20 godina bogatog iskustva u međunarodnom poslovanju i vođenju kulturno raznolikih timova, razvio je razumijevanje i uvažavanje kulturnih razlika unutar tima i pridonio da te razlike pridonesu uspješnom načinu poslovanja.

Kao bivši atletičar, nositelj talijanskog juniorskog rekorda u skoku u dalj punih 18 godina sa skokom od 7,92 m, Giuseppe je posvjedočio važnosti timskog rada, predanosti i discipline. Godine 1996. sportska ga je karijera dovela u SAD, San Diego, gdje je radio za najveći svjetski lanac zdravstva i fitnesa, brzo se penjući u korporacijskoj strukturi na vodeće pozicije. Godine 2009. većinski dioničar dodijelio mu je vođenje inovativnog projekta u Europi. Nakon njegova završetka, sa suprugom Amerikankom i troje djece odlučio je ostati u Italiji.

Prije nego što se pridružio Cromarisu i Adris grupi, Giuseppe je više od pet godina radio u Atlantic grupi, nadgledajući uglavnom kategoriju Sport Nutrition i njenu distribuciju na glavnim tržištima (Italija, Velika Britanija, Španjolska, Njemačka, Francuska).

Giuseppe je završio MBA iz poslovnog upravljanja na Kalifornijskom sveučilištu u San Diegu.

U slobodno vrijeme uživa na otvorenom, putovanjima i sportskim priredbama za mlade.

24. travanj 2024 13:56