StoryEditorOCM
KalelargaTKO NAKON DILBERA?

Pristigle su ponude za mjesto ravnatelja JU Zadarski sport: ovo su četiri kandidata, a jedan od njih je pravi favorit...

Piše I.I.
24. siječnja 2023. - 15:33

Završene su prijave za natječaj za ravnateljsku poziciju Javne ustanove Zadarski sport, mjesto koje je ostalo prazno nakon što je Jurica Dilber, pod pritiskom SDP-a, nedavno dao ostavku. 

Na natječaj su stigle ukupno četiri prijave, a kuloari su u ovom slučaju bili djelomično točni. Naime, govorilo se kako se ta pozicija čuva za bivšeg direktora HNK Zadar Damira Kneževića, ali i bivšeg direktora KK Zadar Željka Žilavca. Međutim, od njih dvoje na natječaj se prijavio samo Žilavec.  

Ostalih troje kandidata koji za mjesto ravnatelja JU Zadarski sport su trener Igor Šokota, Slavica Vulin, novinarka i suvlasnica Diadore TV, ali i Vladimir Menčik, prvi čovjek Hrvačkog kluba Zadar. 

Favorit za ravnateljsku poziciju je, dakako, Žilavec, i bilo bi pravo iznenađenje da ne osvoji ovaj natječaj. 

Iako nije htjela govoriti o prijavljenim kandidatima, predsjednica Upravnog vijeća JU Zadarski sport Darija Sinovičić, potvrdila je kako su na natječaj stigle četiri prijave. 

- Sada je potrebno sazvati natječajno povjerenstvo koje će pregledati jesu li svi kandidati dostavili potrebnu dokumnetaciju, a nakon toga i formirati vijeće koje će odraditi intervjue s kandidatima, kazala je kratko Sinovčić. 

Osim Sinovčić, u UV su i Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice gradskog Upravnog odjela za kulturu i šport te Ante Mirkov kao predstavnik radnika. 

Novi ravnatelj mora zadovoljiti šest kriterija te imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij društvene struke ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvene struke, pet godina radnog iskustva na rukovodećem mjestu, imati stručne, radne i organizacijske sposobnosti, poznavati rad na osobnom računalu, posjedovati vozačku dozvolu B kategorije i ispunjavati ostale uvjete utvrđene zakonima predviđenima za rad u ovakvim ustanovama.

19. travanj 2024 06:28