StoryEditorOCM
KalelargaNAKON USKRSA

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća, "pao" kvorum na točki povećanja cijene odvoza otpada

Piše Iva Ivanac
26. ožujka 2024. - 13:02

Zbog nedostatka kvoruma, a uoči točke koja se tiče povećanja cijene otpada zadarske Čistoće, prekinuta je sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. Nakon incidenta između vijećnika Daniela Radete (SDP) i pročelnika UO za odgoj i školstvo Jose Nekića gdje je skoro došlo do fizičkog obračuna, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu.

Uoči izglasavanja točke o poskupljenju odvoza otpada nezavisni Enio Meštrović zatražio je stanku. 

- S obzirom na to da mom klubu fali jedna osoba, a ni SDP nije tu, ovo bi bilo odlučivanje u jedan glas. Dijelim sudbinu radnika i idemo naći akt po kojim će se radnicima na terenu moći dati veće naknade, ali ne preko leđa građana. Tu stojim iza građana koji 30 godina trpe smeće. Svaku ideju, dokument ili akt koji će povećati plaće ljudima na terenu u Čistoći ćemo podržati, a sada napuštamo sjednicu, kazao je Meštrović.  

Akcija mladih također je napustila sjednicu Gradskog vijeća, ali je prije toga za govornicu izašao Ante Rubeša

- Služite se lažima, obmanama i ucjenama i tučete di je meko. Što mene niste zvali na telefon da se građanima poveća cijena odvoza otpada. Više zaposlenika ima zadarska Čistoća nego šibenska, splitska i dubrovačka zajedno. Je l‘ vi znate što oni rade, jednom sam bio u Čistoći u uredu, a tamo 30 ljudi radi na dva kompjutera. Ljudima na terenu ćemo uvijek dati povećanje, pa Akcija mladih se založila za kolektivne ugovore u Nasadima i u Liburniji. Imate srama zvati nas na telefon i molit nas za povećanje cijene građanima, a vi ih niste educirali o razdvajanju otpada. Ako ćete na sljedeću sjednicu donijet cijeli popis zaposlenika i to na kojim funkcijama rade te povećanje plaće samo onima koji su na terenu, mi ćemo glasati za ovo, poručio je Rubeša nakon čega su Roko Tadin i Marjana Botić izašli iz vijećnice.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić prekinuo je sjednicu, jer više nije bilo kvoruma, a odlučeno je kako će se nastavak sjednice održati nakon Uskrsa. 

07. svibanj 2024 02:08