StoryEditorOCM
KalelargaPREVEZEN U BOLNICU

Policijska jurnjava za 28-godišnjim motociklistom koji je pijan prošao kroz dva crvena svijetla i slupao se u rampu. Nema ni vozačku dozvolu...

Piše Zadarski.hr
4. studenog 2022. - 13:44

Noćas u 00.45 sati u Zadru u Ulici Marka Marulića policijski službenici PP Zadar uočili su motocikl Yamaha gospićkih registarskih oznaka koji je na raskrižju prošao kroz crveno svijetlo. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici su krenuli za njim, na što se vozač također oglušio te nastavio vožnju i na raskrižju s Ulicom Ljudevita Posavskog prolazi za vrijeme trajanja crvenog svijetla, nakon čega motociklom udara u zaštitnu rampu parkirališta, koju je oštetio.

Vozač je zajedno s motociklom pao na kolnik. Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno da nije ozlijeđen. Na mjestu događaja proveden je očevid.

Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je motociklom upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1,06 g/kg. Vozač je uhićen te smješten u službene prostorije. Također je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole.

Zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te počinjenih prometnih prekršaja, vozač motocikla će danas uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

25. travanj 2024 09:58