StoryEditorOCM
KalelargaSUMNJA NA VIRUS

Policija zaustavila autobus na zadarskom kolodvoru: "Rečeno nam je da je jedna putnica bila u Parizu, te se sumnja da je zaražena koronom!"

Piše Božana Sviličić
17. ožujka 2020. - 17:16

Zbog sumnje na korona virus, policija je u ponedjeljak navečer intervenirala i na Autobusnom kolodvoru u Zadru.

Policija je reagirala nakon dojave putnika da se u autobusu Puntamika linea koji je iz Zagreba u Zadar stigao u 21.30 sati nalazi “sumnjiva” putnica.

- Rečeno nam je da je jedna putnica bila u Parizu, te da sumnjaju da je zaražena koronom. Doktorica je pričala s njom bez ikakve zaštitne maske, a to me baš začudilo. Svim putnicima, a bilo nas je oko 15 do 20, uzeti su osobni podaci ime, prezime, kontakt, adresa, te su nam rekli da će nam se javiti ako bude potrebno. Putnicu je poznanik čekao ispred busa, te je odmah policiji potvrdio tu informaciju - ispričao je jedan od putnika autobusa navodeći kako ga je nakon ovog incidenta zabrinut za svoje zdravlje i za zdravlje svojih ukućana.

- Mene i moje ukućane je strah da sam i ja zaražen, te da mogu i njih zaraziti. Za sebe me nije strah jer sam mlad, ali me strah da ugrozim život svojih ukućana radi nemara - naglasio je Zadranin, te dodao kako ih je policija nakon provjere putnice svih pustila a da im nije rekla daljnje postupke.

- Nadam se da ćete saznati je li sumnjiva osoba zaražena - rekao je zabrinuti putnik autobusa.

Iz policije su potvrdili kako su intervenirali nakon što su dobili dojavo o sumnjivoj puntici, te da su u provjeravanju postuplili u skladu s propisanim mjerama zaštite.

Nije bilo nikakvih propusta. Policija je nakon dojave izašla na teren, te je nakon provjere o svemu obavijestila dežurnog epidemiologa koji je postupao dalje prema protokolu - rekla je glasnogovornica policije Ivana Grbin, navodeći kako policija dnevno od građana zaprima na desetine takvih dojava.

Na svaku dojavu policija izlazi na teren i vrši provjeru. Takvih je poziva sve više, ali ipak uspijevamo na sve regairati. Još jednom molimo građane da se pridržavaju pravila I uputa kako bi zaštitili sebe I druge u zajednici - rekli su u policiji koja je od petka u kršenju karantene dosad zatekla troje građana. Izrečene su im sankcije te su vraćeni u karantenu.

Epidemiolog Alan Medić na Gradskom vijeću je istaknuo kako će se brojka zaraženih koronavirusom postupno podizati, baš kao i broj dnevno testiranih.

- Sinoć smo imali jednu sumnjivu osobu koja se vozila u autobusu i onda smo morali cijeli autobus zaustaviti i svim ljudima dati upute za samoizolaciju. To je takav posao, to je pješadija i drugačije se to ne može odraditi - kazao je.

19. travanj 2024 06:00