StoryEditorOCM
KalelargaPOJAČANI NADZOR

Policija kontrolirala promet, ispisali 113 kazni, rekorder vikenda napuhao preko 2 promila alkohola

Piše Mišel Kalajžić
26. listopada 2020. - 15:50

Policija je pojačano nadzirala aktivnosti u promet, evo rezultata:

U petak na državnoj cesti D 503, kroz naseljeno mjesto 32-godišnji vozač upravljao BMW-om (ZD) nedopuštenom brzinom od 114 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h   

Proteklog vikenda ( 23. do 25. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 223 vozila i vozača, a poduzeli su 113 represivnih mjera.

Alkotestirano je 189 vozača, od kojih je njih 5 bilo pod utjecajem alkohola, 6 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 2 vozila bez osiguranja, 32 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 1 vozač je upravljao vozilom u vrijeme zabrane upravljanja, 4 vozača su nepropisno pretjecala, 6 vozača su prošla kroz crveno svjetlo, 6 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa, 9 vozača je koristilo mobitel, 13 vozača nije poštivalo prometni znak

Iz prometa je isključeno 6 vozača i 6 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 5 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a jedna osoba lakše ozlijeđena.

Vožnja pod utjecajem alkohola:

U nedjelju, u  00,45 sati  u ulici Grgura Budislavića u Zadru, 25-godišnji vozač VW Golf-a zadarskih registracijskih oznaka je izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Radi se o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, kada je vozač uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, vozilom sletio van kolnika i oštetio pet parkiranih vozila.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina

U petak prijepodne, u 09,15 sati na državnoj cesti D 503 kod Šopota, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ zatekli 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao BMW-om (ZD), nedopuštenom brzinom od 114 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h ( naseljeno mjesto).

Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 53. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega mu je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 10.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

23. travanj 2024 11:00