StoryEditorOCM
KalelargaPRIOPĆENJE OPĆINSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

Podignuta optužnica protiv petorice Zadrana zbog premlaćivanja 40-godišnjaka ispred noćnog kluba Hype - traži se produljenje pritvora za Sanela Hodžića

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2019. - 21:09
1_sanel_

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv petorice Zadrana koji su 20. srpnja sudjelovali u premlaćivanju 40-godišnjaka ispred noćnog kluba Hype u Zadru.

Optužnica je podignuta protiv Sanela Hodžića (30), Frane Grbića (26), Marina Grabovca (31), Šime Mikecina (27) i Pina Kotlara (24).

Optužnicom ih se tereti za počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona/11, te protiv petookrivljenog 26-godišnjaka F.G. zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

-Petorici okrivljenika se stavlja na teret da su 20. srpnja 2019. od 04,00 do 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru; motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta kluba s 41-godišnjim oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi; a kad se on pokušao udaljiti, prišli mu s leđa u cilju fizičkog obračuna s njim. Prvookrivljenika se tereti da ga je udario koljenom u glavu i potom šakom u glavu, a zatim ga je drugookrivljenik udario dva puta šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a potom su ga trećeokrivljenik, četvrtookrivljenik i petokrivljenik okružili te ga istovremeno sva petorica okrivljenika udarali rukama i nogama u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne lakatne kosti, stoji u optužnici Općinskog državnog odvjetništva.
Petookrivljenog 26-godišnjaka tereti se da je 30. srpnja 2019. u stanu kojeg koristi u Zadru, iako svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje, držao automatsku pušku AK-47. 
U optužnici je predloženo da se protiv prvookrivljenog  Sanela Hodžića produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

 

19. travanj 2024 11:13