StoryEditorOCM
KalelargaUPOZORENJE HAK-A

Vozače se moli da budu osobito oprezni u blizini škola i vrtića. Jak vjetar na A1 između Maslenice i Svetog Roka, vozi se uz ograničenje brzine

Piše Hina
6. rujna 2021. - 08:45

U ponedjeljak, 6. rujna, početak je nove školske godine, zbog čega će na cestama biti povećan broj djece odnosno školaraca u prometu pa su iz HAK-a vozače pozvali da osobito oprezno voze u blizini škola i vrtića.

U blizini škola i vrtića, gdje je brzina kretanja vozila ograničena na najviše 40 kilometara na sat, ali i na svim ostalim cestama u naseljima koje vode prema školama. Podsjetili su vozače da se pridržavaju prometnih propisa i pravila, poštuju prometne znakove i obrate pozornost na djecu koja hodaju uz cestu, jer su još zaigrana i nisu usredotočena na promet.

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su i da je zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Sveta Marija Magdalena te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Zbog povremeno veće gustoće prometa moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Na graničnom prijelazu Bregana teretna vozila na izlaz čekaju do pola sata, a teretna vozila na prijelazu Župana i Jasenovac na ulaz pola sata sata do sat.

18. travanj 2024 21:03