StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ISTRAGE

Optužena 25-godišnja Zadranka koja je izlazila iz kuće iako joj je potvrđena ‘korona‘: policija je zaustavila u automobilu!

Piše B.S.
1. svibnja 2021. - 09:34

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv  25-godišnje Zadranke zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona/11. 

Okrivljenici se u optužnici stavlja na teret da je 1. travnja 2021. u Zadru, iako je da je bila svjesna da mora biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom do 2. travnja 2021. jer u protivnom bolest može prenijeti na druge, samovoljno kršila određenu mjeru liječenja u kući na način da je izašla iz kuće i upravljala osobnim automobilom.

Kada su je prilikom redovne autoophodnje zaustavili policijski službenici, okrivljenica im je predala na uvid prometnu dozvolu i time ih dovela u opasnost od prenošenja bolesti.

Sve to je počinila protivno odredbama čl. 21. st. 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vezi Odluke Ministra zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 na području čitave Republike Hrvatske; iako svjesna da je pozitivna na bolesti COVID-19 što je utvrđeno testom obavljenim 23. ožujka te da joj je određeno liječenje u kući, počinila navedeno kazneno djelo

16. travanj 2024 09:58