StoryEditorOCM
KalelargaC MODEL

Omikron ispraznio školske klupe. Evo kakva je situacija u školama po gradu te u cijeloj Zadarskoj županiji, u četiri je nastava samo na daljinu

Piše AVŠ
28. siječnja 2022. - 12:58

Učenici tri škole u Zadarskoj županiji- OŠ Poličnik, OŠ Juraj Dalmatinac Pag i OŠ Novigrad- ovog tjedna nastavu slušaju na daljinu. Na Pagu će ostati tako do kraja drugog  tjedna, 4. veljače, dok on line model za djecu iz Novigrada završava u petak. U Poličniku će se odluka donijeti sukladno epidemiološkoj situaciji.

Što se tiče pojedinačnih razrednih odjeljenja, u izolaciji su svi viši razredi OŠ Privlaka, prvašići OŠ braće Radić u Pridrazi, sedmaši u OŠ Starigrad, trećaši u Jasenicama, dva razreda u OŠ Valentin Klarin u Preku te šesti razred OŠ Obrovac. Većina razreda nastavu na daljinu sluša do kraja radnog tjedna, odnosno, izolacija bi trebala završiti u nedjelju.

Što se tiče gradskih osnovnih škola, od početka mjeseca, zaključno sa današnjim danom, zaraženo korona virusom ukupno je 273 učenika, a samoizolaciju ih je prošlo ili trenutno prolazi 837 djece. Iako su brojke naizgled velike, postotci pokazuju kako učestalost korona virusa među djecom ipak nije toliko drastična. Naime, broj zaraženih je 3,90 posto među ukupnom populacijom djece kojima je osnivač Grad Zadar, a onih u samoizolaciji je 12 posto. Zaraženih zaposlenika u gradskim školama je 46, a odsutno zbog izolacije njih 12.

Na današnji dan, u petak, zaraženo je 23 učenika od njih ukupno sedam tisuća u školama gdje je osnivač Grad Zadar.

Dobra je vijest da je trend u blagom padu u odnosu na prošli tjedan, a rekordne brojke zabilježene su 17. siječnja.

20. travanj 2024 04:42