StoryEditorOCM
KalelargaKAKO U KORONI?

Održan radni sastanak na temu turističke sezone u Zadru u uvjetima pandemije COVID 19

Piše Grad Zadar
22. srpnja 2020. - 18:57

U utorak je održan radni sastanak s predstavnicima HGK-Županijska komora Zadar, Obrtničke komore Zadarske županije te predstavnikom Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra u vezi ekonomske situacije uzorkovane pandemijom virusa COVID-19 s osvrtom na tijek aktualne turističke sezone odnosno praćenje rezultata istih.

Tijekom sastanka iznesene su sve dosadašnje mjere pomoći koje je Grad Zadar donio u cilju pomoći gospodarstvenicima odnosno kako bi se pokušale ublažiti posljedice ove krize. Dosada je na ovu temu održano već više radnih sastanaka s ciljem da se pronađu odgovarajuća rješenja i mjere kojima Grad Zadar kao jedinica lokalne samouprave, može pomoći gospodarstvenicima, a u daljnjem tijeku dogovoreno je da će se ovakvi sastanci održavati na mjesečnoj bazi.

Naposlijetku, uzimajući u obzir rezultate i podatke Turističke zajednice o broju gostiju, broju noćenja ostvarenih na području Grada Zadra kao i prihoda ostvarenog u ovoj turističkoj sezoni te uzimajući u obzir njihovu usporedbu sa prošlogodišnjim rezultatima, bit će predložene i donesene konkretne mjere za iduće vremensko razdoblje. 

19. travanj 2024 17:56