StoryEditorOCM
KalelargaPOČELO SUĐENJE

Obitelj Kristiana Vukasovića na sudu u Zadru traži 700 tisuća kuna od države koju smatraju odgovornom za smrt njihovog sina u splitskom zatvoru

Piše Iva Ivanac
9. ožujka 2021. - 11:11

- Vraćam se prošlosti i teško je, ali bitno je da pravda izađe na vidjelo. To je sada jedino bitno, kratko je kazao Stipan Vukasović, otac pokojnog Kristiana Vukasovića, nakon pripremnog ročišta održanog u utorak na Općinskom sudu u Zadru. 

Sudski postupak u kojem Kristianovi roditelji, Stipan i Kristina, traže 700 tisuća kuna naknade od države zbog smrti svoga sina, odlukom Vrhovnog suda prebačeno je u Zadar. 

- Smatramo da je smrt pokojnog Kristijana uzorkovana propustom u sustavu tretiranja i liječenja tijekom pravosudnih postupaka, osobito prilikom izdržavanja istražnog zatvora, a najviše imajući u vidu način na koji je Kristijan liječen. Zadovoljni smo postupanjem suda u Zadru, nije bilo nikakvih iznenađenja. Sud je prihvatio sve dokaze ali je vrlo indikativno da se država, odnosno tuženik, protivi izvođenju dokaza vještačenja Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Sud je praktički taj dokaz na neki način prihvatio jer je prihvatio dokaze obiju stranki, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi tijekom izvođenja postupka. Nadamo se da će se utvrditi istina, kazao je Vinko Ljubičić, odvjetnik koji zastupa Kristianove roditelje.

Podsjetimo kako je 18-godišnji Kristijan preminuo u kolovozu 2019. godine u splitskom KBC-u gdje su ga, nakon što mu je pozlilo, doveli iz zatvora na Bilicama. Kristian je u u istražnom zatvoru boravio zbog podmetanja požara.

Uskoro opširnije...

24. travanj 2024 18:37