StoryEditorOCM
KalelargaU PAKOŠTANIMA

Obitelj Ante i Dunje Gotovine viđamo rijetko: snimili smo ih sa sinom i njegovom djevojkom, prigoda je bila svečana

Piše Mozaik SD
13. ožujka 2023. - 10:33

U župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima zadarski nadbiskup Milan Zgrablić danas je blagoslovio 22 vitraja s oslikanim svecima na prozorima koji su zavjetni dar generala Ante Gotovine u ime pakoštanske bratovštine sv. Ante.

General Gotovina je na misu došao sa suprugom Dunjom i sinom Antom te njegovom djevojkom.

Dunja i Ante Gotovina žive samozatajno i daleko od medijske gužve, tako da su rijetke prilike u kojima fotoreporteri mogu ‘uhvatiti‘ cijelu obitelj. 

image

Ante Gotovina sa suprugom Dunjom

Luka Gerlanc/Cropix
image

Sin Ante Gotovine, Ante, s djevojkom

Luka Gerlanc/Cropix
image

Sin Ante Gotovine, Ante, s djevojkom

Luka Gerlanc/Cropix

General Gotovina i supruga Dunja sklopili su građanski brak 29. srpnja 1995. godine u Zagrebu, a potom otišli na Brijune, gdje im je u predsjedničkoj rezidenciji navodno prvi čestitao raznježeni predsjednik Tuđman, pisala je Gloria.

Dunja je bila pukovnica HV-a, a upoznali su se preko njezinog šefa, ministra obrane Gojka Šuška, u njegovom zagrebačkom uredu. Vjenčali su se nakon šest mjeseci veze, a kum im je bio ministar Šušak.

Kako je izvještavala Gloria donoseći vijest o njihovoj svadbi u izdanju iz kolovoza 1995. - trebalo je hrabrosti da bi se pristupilo strogoj pukovnici, no general je uspio i započeo te godine brak - sklopljen svega tjedan dana uoči akcije ‘Oluja‘.

Nakon što je ‘Oluja‘ završena, Gotovina i Dunja otišli su na medeni mjesec - krstarenje Jadranom, pisala je Gloria. Sin im je stigao 1997., a idila trajala sve do srpnja 2001., kada je general bio prisiljen pobjeći - svega 20-ak dana prije šeste godišnjice braka.

image

Dunja i sin Ante 2004. godine
 

Jure Mišković/Cropix

U tom periodu, Dunja Gotovina pokazala je što zaista znači hrabrost, odanost i ljubav. Pretrpjela je u 11 godina, koliko je Gotovina bio u bijegu te pritvoru, zaista teške stvari. Bila je prisluškivana, strepila je za njegov život, ostala je bez posla, prihoda... Razočarala se u tom periodu u sve - i politiku i brojne prijatelje. Ostali su oni koji zaista vrijede. A ona je čekala - i dočekala.

image

Ante i Dunja Gotovina 2012. godine kada je gerenal stigao kući

Bruno Konjevic/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image

Ante Gotovina sa suprugom Dunjom i sinom Antom

Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
16. travanj 2024 09:39