StoryEditorOCM
KalelargaSPORT I POLITIKA

Nino Mrčela: Kažete da će Grad imati svog predstavnika u KK Zadru, kako kad su dva mjesta ostala za predstavnike Tornada?!

Piše Iva Ivanac
15. rujna 2021. - 19:41
Zadar, 050621. Dvorana Jazine. Peta odlucujuca finalna utakmica HT Premijer lige za prvaka Hrvatske izmedu kosarkasa KK Zadar i KK Split.Josko Ponos/Cropix

Gradski vijećnik Nino Mrčela (SDP) imao je pitanje na Gradskom vijeću koje se tiče KK Zadar.  

- Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, većina klubova i vijećnika rekla je da će za daljnje financiranje KK Zadra inzistirati na transparentnosti. Međutim, do danas ništa nismo dobili, a klub kupuje igrače kao da će novce dobiti. Klub je imenovao Nadzorni odbor, ali bez predstavnika Grada već samo s predstavnicima sponzora. Oni bi sada trebali kontrolirati klub, a grad ga financirati?! Što se krije iza toga, je li Grad diže ruke od kluba ili se pokušava dobit na vremenu?, upitao je Mrčela.

- Rekli smo da sport treba odmaknuti ruke od politike, Grad će imati suradnika koje će upravno vijeće odabrati, kazao je gradonačelnik Branko Dukić

- Sport treba maknuti ruke od politike, ali ne dok je Grad isključivi financijer. Ostala su samo dva mjesta i to za predstavnike Tornada tako da ne vidim kako će netko iz Grada biti u Odboru, istaknuo je Mrčela. 

19. travanj 2024 07:49