StoryEditorOCM
KalelargaBURNA NOĆ U BIOGRADU

Nije stao na policijski STOP, vozio je pod utjecajem droga i bez položenog vozačkog ispita, a automobilu je istekao tehnički

Piše Zadarski.hr
20. siječnja 2023. - 09:49

Biogradski policajci su jučer, 19. siječnja u 02.35 sati, tijekom policijske ophodnje na državnoj cesti DC-08 u Sv. Petru zatekli automobil Škoda gospićkih registarskih oznaka kojeg su radi kontrole pokušali zaustaviti. Vozač se oglušio na naredbe policijskih službenika te je nastavio vožnju. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici su krenuli za njim na što se vozač također oglušio te nastavio vožnju do Turnja gdje se zastavio.

Daljnjom kontrolom, u automobilu su zatečene dvije muške osobe, suvozač i 36-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine koji nije posjedovao osobne dokumente, te je kod njega pronađena jedna PVC vrećica s oko 8,67 droge amfetamin i jedna PVC vrećica s oko 4,27 grama marihuane te jedna staklena bočica u kojoj su se nalazile 4 tablete MDMA - „ecstasy“.

Također je utvrđeno kako je 36-godišnji vozač upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i kako nije koristio sigurnosni pojas, dok je provedenim testiranjem pozitivno reagirao na prisutnost droge. Izvršenom provjerom vozila utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja.

Droga mu je oduzeta te je vozač uhićen i priveden u policijsku postaju gdje je nad njim u suradnji s policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga provedeno kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja Zakona o strancima, 36-godišnjak je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Također protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promete drogama.

25. travanj 2024 04:22