StoryEditorOCM
KalelargaMONSTRUOZAN ČIN

Netko je mjesecima izgladnjivao kuju koja je danas izgubila svoju posljednju bitku. Volonterke Zadarskog azila: Elza, netko će odgovarati, obećajemo!

Piše M. Gugić Magaš
24. siječnja 2021. - 22:05

Volonterke Zadarskog azila ponovo su se, po tko zna koji put, susrele s ljudskom zlobom i mučnom spoznajom da postoji netko tko bi ovom dragom biću mogao nanijeti ovakvu bol. Naime, u subotu popodne zaprimile su do kostiju izgladnjelu crnu, dvogodišnju kuju koja je bila na rubu smrti. Pokušale su napraviti sve, zajedno s veterinarom, no, nažalost, malenoj nije bilo spasa. Uginula je danas. Zvala se Elza

- Ona nije bila ranjena, ona nije bila ozlijeđena. Bila je izgladnjena do maksimuma! Njezina temperatura tijela bila je toliko niska da ju toplomjer nije mogao očitati. Dobila je sve potrebne lijekove, vitamine, infuziju...  U znak zahvale dala nam je maleni trzaj, na kratko je trepnula, čisto onako da nam da’ do znanja da neće odustati, da će se boriti. Barem ja volim misliti da je to značilo... - napisala je jedna od volonterki na službenoj FB stranici azila, zaključivši kako ovo stanje nije od jučer, ni od prije tjedan dana., već je zanemarivanje trajalo jako dugo. 

image
Zadarski Azil

U posljednjem postu posvećenom nesretnoj Elzi djevojke su napisale:

"Otišla si tiho i nečujno. Tamo gdje više ne boli. U redu je mila, znamo da si dala sve od sebe.. A sada idi, trči preko duge, preko polja nebeskih. Do jednog dana, kada ćemo se opet sresti. A do tada, nikad nećeš biti zaboravljena Nekada davno, netko nebitan ti je dao ime Elza. Imala si samo dvije godine svog života. Taj netko će odgovarati za ovo što ti je učinio, obećajemo ti!"

image
Zadarski Azil
24. travanj 2024 18:35