StoryEditorOCM
KalelargaSVEČANA DODJELA

Nagrade Turističke zajednice Zadarske županije: Udruga vinara, hotel Diadora, Villa Nai, Dunatovi dvori, TZ Preko, Arheološki muzej, Adamo travel...

Piše TZ Zadarske županije
9. prosinca 2022. - 14:42

Nakon dvogodišnje pauze Turistička zajednica Zadarske županije je nastavila s nagrađivanjem zaslužnih za stvaranje i razvoj dodatne ponude te doprinos u brendiranju destinacije u tekućoj turističkoj godini.

Tom je prigodom održana svečana dodjela u hotelu Kolovare u Zadru, a kojoj su nazočili brojni uzvanici iz turističkog sektora. U pozdravnom govoru skupu su se obratili Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik TZ Zadarske županije, te Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije koji su dobitnicima i uručili nagrade.

Povjerenstvo za dodjelu godišnjih nagrada Turističke zajednice Zadarske županije na sjednici održanoj 2. prosinca 2022. donijelo je odluku kojom se za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude, te doprinos brendiranju destinacije za 2022. godinu nagrađuju:

INSTITUCIJA/UDRUGA: UDRUGA VINARA ZADARSKE ŽUPANIJE za doprinos u prepoznatljivosti autohtonih proizvoda Zadarske županije;

KOMERCIJALNI SUBJEKTI za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude:

· FALKENSTEINER FAMILY HOTELU DIADORA

· VILLA NAI 3.3.

· BAŠTINSKI HOTEL DUNATOVI DVORI;

DESTINACIJA/TZ: TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PREKO za razvoj i promociju aktivnog turizma te usvajanje digitalnih tehnologija;

PROIZVOD: PROGRAM „ZLATNI SJAJ NAUŠNICA IZ NINA I VISOČANA“ Arheološkog muzeja Zadar za stvaranje originalnog suvenira koji valorizira i promiče kulturnu baštinu Zadarske županije;

AGENCIJA: ADAMO TRAVEL, TA za unaprjeđenje ponude i razvoj programa posebnih interesa na otoku

DOGAĐANJE: BLUE FISH FESTIVAL za promociju autohtonih namirnica u suvremenim kulinarskim uvjetima

Također su dodijeljene i POSEBNE NAGRADE Parkovima u Zadarskoj županiji za unaprjeđenje ponude u obliku suvremenih posjetiteljskih centara:

· Nacionalnom parku Paklenica za posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“

· Parku prirode Telašćica za „Interpretacijsko – edukacijski centar „Grpašćak“

· Parku prirode Velebit za Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“

· Parku prirode Vransko jezero za Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

U ime svih nagrađenih na osvojenim priznanjima se zahvalilo Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije, a uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.

Povodom dodjele godišnjih nagrada direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila:

„Na kraju ove iznimno uspješne turističke godine za našu Zadarsku županiju, godine našeg velikog povratka na globalnu turističku scenu, nema boljeg završetka od dodjele nagrada za zaslužnima za stvaranje i razvoj dodatne ponude, te za doprinos u brendiranju naše destinacije“.

Zatim je dodala:

„U ime Turističke zajednice Zadarske županije upućujem iskrene čestitke svim nagrađenima, a svim turističkim djelatnicima zahvaljujem na doprinosu u odvijanju turističke sezone za pamćenje“.

23. travanj 2024 11:45