StoryEditorOCM
KalelargaSVEČANA PROMOCIJA

Na Sveučilištu u Zadru promovirano 17 prvostupnika Filozofije

Piše UNIZD
10. ožujka 2020. - 15:37

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 17 prvostupnika Filozofije. Dio njih već je nastavio diplomski studij na istoj ustanovi, dok su neki prihvatili poslove na tržištu rada, budući da su osposobljeni za široki spektar poslova, prvenstveno društvenog karaktera, poput rada u znanstvenim knjižnicama, leksikografskim zavodima, medijima, javnoj upravi, analitičkim timovima i slično.

Pročelnik Odjela doc. dr. sc. Marko Vučetić u pozdravnom je govoru rekao kako svi oni, kao filozofi, imaju božansku mogućnost koja je u njihovom umu.

- Onaj tko ne misli nije čovjek. Onaj koji drugog čovjeka prevari je prevarant, a onaj tko misli samo zbog istine, taj je filozof. Mi danas imamo 17 filozofa, što je najveće bogatstvo koje možemo dati. Hrvatsku i izgradnju njezine budućnosti prepuštamo umu, a ne konfliktima i mitovima, rekao je dr. Vučetić.

- Aristotel je rekao da treba filozofirati ili se oprostiti od života, a ja vjerujem da ćemo svi još dugo živjeti, rekao je promotor.

Nakon što su promoventi obećali da će sve svoje snage usmjeriti u produbljivanje znanja te doprinos napretku i boljem životu svog naroda, pristupilo se svečanom činu promocije. Najbolji studenti nagrađeni su prigodnim nagradama - Domenika Palić za najbolji prosjek ocjena, Klara Klisović za izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima te Neda Vuković za izniman završni rad. Svečanost je iskorištena kako bi studenti predstavili svoju udrugu "CAP! - Cogito atque possum", u okviru koje se organiziraju filozofske tribine, a i Filozofski kafić u kojem se neformalno diskutira i potiče na razmišljanje.

Promovirani su: Zrinka Bašić, Nikola Duždević, Nikolina Glasnović, Mia Juričić, Hana Katanić, Klara Klisović, Branka Majić, Tibor Novosel, Petra Odak, Blanka Plenča, Paola Pučić, Dino Šimićev, Krešimir Tomas, Josipa Vicković, Ivan Vukasović, Ana Marija Weber Komljenović i Dario Žilić.

23. travanj 2024 04:09