StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA

Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, evo i kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Piše Zadarski.hr
27. svibnja 2023. - 09:09

U unutrašnjosti djelomice sunčano, s prolazno više oblaka mjestimice malo kiše i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku i u Posavini. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji pretežno sunčano, no poslijepodne je moguć lokalni pljusak osobito na jugu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od 19 do 24, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 24 i 29 °C, prenosi DHMZ.

U nedjelju pretežno sunčano, osobito duž obale. Uz jači razvoj oblaka u Slavoniji, gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije lokalno pljusak i grmljavina, uglavnom poslijepodne. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na Jadranu umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak, duž obale i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na moru između 16 i 21, a najviša dnevna od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

20. travanj 2024 12:49