StoryEditorOCM
KalelargaU ISLAMU GRČKOM IZA BOŽIĆA PLANULO SIJENO, POLICIJA "OKRIVILA MIKROORGANIZME“, ALI...

Na istom mjestu sijeno je planulo i noćas,  a vlasnik tvrdi: „Ma kakvi mikroorganizmi, otkrili smo pokušaj potpaljivanja – prijeti nam „serijski piroman!“

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2019. - 19:59

Požar u pomoćnom objektu 51-godišnjaka u Islamu Grčkom izbio je u noći s 26. na 27. prosinca, a u njemu je izgorjela staja s oko 1.200 bala sijena. Materijalna šteta je velika, a po službenim rezultatima očevida, izvijestili su iz zadarske policije, do požara je došlo uslijed „samozapaljenja sijena odnosno djelovanja mikroorganizama“.

A onda je planulo i prošle noći! Sa subote na nedjelju došlo je do požara na istom mjestu, ali vlasnik sada sumnja na sasvim druge uzroke požara! Poslao nam je i fotografije i evo što kaže:

- Nakon što nam je izgorilo 1.200 bala cijena krajem prošle godine, jučer smo utvrdili pokusaj paljenja dodatnih 300 bala! Dan prije smo utvrdili pokušaj paljenja našeg novog sijena i to s drvenim ugarkom kojega smo našli i slikali ga.  Jutros u 4 sata, 30 metara od naše kuće, čujemo da gori 300 bala sijena  drugog vlasnika. Ovaj čin smatram prijetnjom od, vrlo vjerojatno, serijskog piromana. Ili su i ovo mikroorganizmi?!  Inače dosad smo mi skladištili tu svoje sijeno, ali baš smo ga ove godine ustupili prijatelju i očito je „mikroorganizam“ mislio da je sijeno  naše kao i onih 1.200 bala koje su već izgorile,  kaže vlasnik.

Službeni očevid još nije obavljen.

19. travanj 2024 08:26