StoryEditorOCM
KalelargaPODIGNUTA OPTUŽNICA

Muškarac sa zadarskog područja ozlijedio suprugu koja ga je zalila kavom i opalila mu šamar: laktom joj zgnječio prsni koš!

Piše B.S.
27. srpnja 2022. - 18:19

Zadarsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv 44-godišnjaka sa zadarskog područja koji je lakše ozlijedio suprugu koja ga je nakon svađe zalila kavom i opalila mu šamar.

Optužen je za kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesnom ozljedom, zbog čega je za njega Općinsko državno odvjetništvo u Zadru(ODO) zatražilo uvjetnu zatvorsku kaznu od godine dana s rokom kušnje od tri godine.

Optužnicom se tereti da je 3. ožujka oko 11,20 sati, u obiteljskoj kući, nakon kraće verbalne prepirke, fizički nasrnuo, na suprugu, te je gurnuo na trosjed gdje joj je laktom pritisnuo prsa, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede u vidu nagnječenja prsnog koša.

Na ispitivanju je priznao da je suprugu pritisnuo laktom kako bi joj opalio šamar jer mu je to ona prethodno učinila nakon verbalne prepirke oko financijskih problema kada ga je I zalila kavom. Naveo je da se maknuo kada je supruga počela vikati da je ostala bez zraka.

Tužiteljstvo je utvrdilo kako postoji osnovana sumnja da je 44-godišnjak svojim postupanjem ostvario obilježja inkriminiranog kaznenog djela, odnosno da je postupao s namjerom da supruzi nanese ozlijede. Izrečene su mu i zaštitne mjere zabrane približavanja i uspostavljanja kontakta sa suprugom.

20. travanj 2024 10:58