StoryEditorOCM
KalelargaEPILOG PRESUDE

Mladić osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja 15-godišnjakinje nalazi se u bijegu! Županijski sud u Zadru izdao potjernicu

Piše I.I.
17. kolovoza 2022. - 09:20

Prvookrivljeni mladić koji je nedavno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene nad 15-godišnjom djevojčicom iz okolice Zadra, nalazi se u bijegu!

Županijski sud u Zadru za njim je ovog tjedna raspisao tjeralicu. 

- Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvoookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna preko pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora - kazala nam je sutkinja Sandra Radanović, koja je 29. srpnja donijela presudu u tom postupku, ujedno i glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

- On je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina te je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora koji je obligatoran. Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru te smo izdali tjeralicu. Policija ga nije pronašla nja njegovoj adresi, a kada ga pronađe bit će priveden, kazla nam je sutkinja Radanović. 

Podsjetimo kako je drugookrivljeni osuđen na kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljeni mladić dobio je tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Za dvojicu maloljetnika izrečena je uvjetna kazna.

Petooptuženi maloljetnik osuđen je na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom maloljetniku izrečena je obaveza psihosocijalnog tretmana i 100 sati rada za opće dobro.

19. travanj 2024 02:54