StoryEditorOCM
KalelargaCIJELU NOĆ

Mještani otoka Premude prosvjedovali u smjenama ispred agregata: Tražimo opskrbu električnom energijom 24 sata i hitnu zamjenu kabela!

Piše Matea Gugić
25. veljače 2020. - 08:59

Nakon što su po treći put u nekoliko mjeseci ostali bez struje, mještanima otoka Premude sinoć je prekipjelo i odlučili su prosvjedovati i to, simbolično, ispred agregata koji im je ponovo postao slamka spasa, ali ovaj put od 7 ujutro do samo 22 sata.

Želje ogorčenih mještana su, za 21. stoljeće, vrlo jednostavne: traže opskrbu električnom energijom 24 sata i hitnu zamjenu kabela. Dežurstvima pokraj agregata nastojat će spriječiti njegovo gašenje sve do dolaska servisera, a inzistirati će da ubuduće agregat radi 24 sata, a ne da se gasi noću.

- Prosvjed za struju trajao je cijelu noć, mještani su se u smjenama izmjenjivali ispred agregata. Ovaj put ne slušamo nikoga i ne vjerujemo nikome dok ne dođe novi kabel, a za njim i alternativni izvor napajanja, kao što imaju drugi otoci. Ako ga treba servisirati, može se ugasiti na jedan sat kada dođu serviseri i ponovno upaliti nakon toga. Nema gašenja. Ako nestane nafte, idemo u Zadar na prosvjed kod gradonačelnika – upozorila je Lea Grdović, predsjednica Društva Premujana i jedna od inicijatorica prosvjeda za struju.

 

23. travanj 2024 11:42