StoryEditorOCM
KalelargaPREDSJEDNIK U ZADRU

Milanović: Ne zanima me što Lavrov želi. Bio sam hladan s njim, kao i uvijek s Rusima. Za razliku od našeg Grlenca...

Piše PSD
19. siječnja 2023. - 13:21

U povodu 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u četvrtak je u Zadru položio vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa na Gradskom groblju.

Nakon polaganja vijenaca komentirao javnu pohvalu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, što je naišlo na negativne reakcije.

“To samo budala može misliti”, rekao je Milanović te dodao: “Žao mi je gledati saborske zastupnice kojima su zjenice velike k‘o gruzijske lubenice. To je činjenica. O čemu razgovaraju danas čelnici europskih zemalja koji se sastaju u Davosu?” rekao je Milanović, piše N1.

“Ne znanima me i ne znam što Lavrov s tim mislim postići. Mene se to ne tiče. Ja sam se jednom samo s njim susreo, bio sam hladan s njim kao uvijek s Rusima jer treba uvijek biti oprezan za razliku od našeg Grlenca (Grlića Radmana) koji je otišao Lavrovu u Moskvu ničim izazvan. Rat je već bio na rubu, a on je prenio Putinu poziv da dođe u Hrvatsku” dodao je Milanović.

“Napravljen je niz katastrofalnih grešaka i ovo je toliko opasno. Imamo posla s državom koja si ne može dopustiti da izgubi rat i koja je termonuklearna sila nulte kategorije. To su činjenice od kojih treba krenuti. O tome jesu li oni dobri ili loši u tom sukobu... Takve zemlje nikada nisu dobre u ratnim sukobima. Na nama nije da moraliziramo i da se ne pripremamo na najgore, nego da izbjegnemo najgore. Jesmo li pomogli Ukrajini? Jesmo im poslali oružje? Ali obuke ukrajinskih vojnika neće biti”, kazao je Milanović.

24. travanj 2024 14:40