StoryEditorOCM
KalelargaPROMJENE

Meštrović više neće biti predsjednik Odbora za odgoj, obrazovanje kulturu i sport, a SDP odbio poziciju jer nezavisni nisu podržali građanski odgoj!

Piše Iva Ivanac
9. veljače 2022. - 17:09

U jednom odboru Gradskog vijeća dogodila se promijena. Naime, gradski vijećnik Enio Meštrović ne želi više biti predsjednik Odbora za odgoj, obrazovanje, kulturu i sport Gradskog vijeća Grada Zadra. 

Odboru za izbor i imenovanje dostavljen je dopis koji potpisuje predsjednica kluba vijećnika Adela Frank u kojem se traži da umjesto Meštrovića u odboru uđe vanjski član Manolo J. Birkić, a u napomeni se navodi kako se za novu predsjednicu Odbora predlaže SDP-ovka Irena Dragić. 

Na ovaj dopis reagirao je i Daniel Radeta zahvaljujući se na ponuđenom mjestu predsjednika za Irenu Dragić dodajući kako je Klub vijećnika SDP-a donio odluku da "ne žele funkciju na kojoj je prethodno inzistirao Enio Meštrović". 

- S obzirom na nove okolnosti nakon proračuna i odbijanja prijedloga o uvođenju građanskog odgoja u osnovne škole smatramo kako bi nezavisni vijećnici trebali ponuditi mjesto predsjednika ili predsjednice nekom od svojih partnera s kojima su izglasali proračun, ali i odbili predloženi amandman, kazao je Radeta dodajući u svom dopisu kako predložena zamjena za Meštrovića, ne može biti predsjednik odbora jer to mjesto mogu popuniti samo gradski vijećnici te je odbio sazvati sjednicu dok se ne predloži kandidat koji ispunjava takve uvjete.

Ubrzo je stigao i drugi dopis Odboru za izbor i imenovanje nezavisne liste u kojem je Adela Frank predložena za novu predsjednicu Odbora za odgoj, obrazovanje, kulturu i sport, a ta je odluka na Odboru za izbor i imenovanje prihvaćena.

Razlog zbog kojeg Enio Meštrović neće više obnašati tu funkciju su poslovne obaveze. 

- Ti odbori služe kako bi se raspravljalo o točkama Dnevnog reda Gradskog vijeća i kako bi se s njega zapravo točke slale na Dnevni red Gradskog vijeća. Međutim, kako u posljednje vrijeme imam previše obaveza i ne mogu stići na sve sastanke odbora, ne želim se dovesti u situaciju da se zbog mene ne pošalje neka točka na Dnevni red, kazao je Meštrović. 

25. travanj 2024 14:40