StoryEditorOCM
KalelargaFOTOGALERIJA

Megaoluja harala po Hrvatskoj: Najgore u Dubrovniku i Požegi, u Zadru turisti šetali po kiši. Vakula ima novu prognozu

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2020. - 21:06

Zadarsko područje, posebice otok Vir, nevrijeme je pogodilo danas oko 15 sati. Kako izvještava N1, olujni je vjetar nosio madrace na napuhavanje i ručnike na plažama.

Jug Hrvatske nije poštedjela ni tuča. Dnevnik.hr piše da je nevrijeme zahvatilo i ostale dijelove Dalmacije te da je u Zagvozdu i Baškoj Vodi padala i tuča.

Nakon čestih pljuskova, munja, gromova, ponegdje i olujnog nevremena s tučom potkraj ponedjeljka i tijekom svježijeg utorka - već u srijedu će ponovno biti sunčanije, ponegdje i malo toplije, ali posvuda ne i stabilno pa će još biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, najavljuje glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

- No, od četvrtka do subote opet ćemo diljem Hrvatske imati suho i pretežno sunčano vrijeme, u većini krajeva i vruće, mnogima i sparno, po nekim nizinama unutrašnjosti uz jutarnju maglu. Od nedjelje se povećava vjerojatnost za ponovno promjenljivije razdoblje, s povremenom kišom uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje je moguća i jaka bura.

Nevrijeme praćeno obilnom kišom u utorak je pogodilo dubrovačko područje, što je dovelo do poplavljivanja brojnih prometnica i prometnih zastoja, javlja Dubrovački vjesnik.

Tako je poplavljena Ulica Ive Vojnovića, gdje se nedaleko od skretanja za Hladnicu napravio pravi mali bazen koji je sudionicima u prometu zadao poteškoće.

Dubrovački dnevnik javlja da je količina vode na kolniku bila toliko velika da je jedan Dubrovčanin poplavljenom Vojnovićevom ulicom "plivao" na madracu za napuhavanje te da je poplavljen i dio Ploča te da se niz Župsku ulicu slijevala velika količina vode. DuList piše da je poplava bilo u Gružu.

Dubrovnik.net pak piše da su se na prometnicama zbog kiše stvorile kolone. Put iz Dubrovnika prema Župi Dubrovčakoj i putevi prema Gružu i prema samom gradu zakrčeni su automobilima. Dubrovnik.net također piše da se stanovnici Gruža i Batale žale na neugodan miris koji se proširio nakon poplave.

Osim dubrovačkog područja, nevrijeme popraćeno obilnim kišama i jakim naletim vjetra zahvatilo je i dio sjevernog Jadrana, Gorski kotar, Liku, unutrašnjost Hrvatske te istok zemlje, javlja N1 televizija.

Kiša je na Cresu dovela do poplavljivanja ulica. U Starigradu je bilo i tuče, a jaki pljuskovi zabilježeni su i u Istri te dijelovima Dalmacije. Nevrijeme je u Senju preokrenulo brod vezan uz rivu.

Obilna kiša spustila se oko 14 sad nad Požeštinom te je prema prvim informacijama palo između 20 i 40 litara kiše po metru četvornom, javlja Požega.eu. Uz kišu je padao i led, a zbog velike količine oborina poplavljene su pojedine gradske ulice te i ovaj puta, Vidovci. Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu.

20. travanj 2024 13:02