StoryEditorOCM
KalelargaDOBRE BROJKE

Medić zahvalio građanima i kolegama što Hrvatska, jedna od rijetkih u Europi, ima linearan, a ne eksponencijalni rast oboljelih od koronavirusa 

Piše Iva Ivanac
1. travnja 2020. - 14:00

Epidemiolog Alan Medić iskoristio je trenutak na konferenciji Stožera civilne zaštite kako bi se zahvalio svim građanima što poštuju upute i odredbe izdane od strane Zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite. 

- Trenutnu situaciju u Hrvatskoj nemamo samo zahvaljujući zdravstvenim službama, epidemiološkoj službi ili nekoj drugoj, nego je imamo zahvaljujući tome što se građani ipak dobro pridržavaju mjera, pogotovo onih mjera vezanih uz socijalnu distancu, kojih se nije lako pridržavati, kazao je epidemiolog Medić dodajući kako svaki dan, kada ide na posao vidi da ljudi poštuju izdane mjere i preporuke. 

- Ostanite strpljivi još neko vrijeme, znam da to nije lako, ali to je jedini način da zadržimo ovako dobre rezultate. Mi smo jedna od rijetkih zemalja u Europi koja i dalje ima linearan rast zaraženih koronavirusom, a ne eksponencijalni, govori epidemiolog Medić dodajuću kako naše brojke, bez obzira na pokoji incident kao što je Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru, ne luduju. 

- Još uvijek imamo male dnevne brojke u županiji, a nisu svi bili vezani uz biogradsku bolnicu. Tim koji vodi biogradsku bolnicu pročešljao je sve živo, od pacijenata do doktora, medicinskih sestara i tehničara do njihovih prijatelja i obitelji, to je kompleksan posao, a želim isto tako pohvaliti svoju ekipu jer su stvarno odlični. Linearan rast imamo samo zahvaljujući ljudima koji žive u Hrvatskoj, niti Rumunjima niti Bugarima već nama! Hvala vam!, zaključuje Medić.

18. travanj 2024 09:06