StoryEditorOCM
KalelargaPROSLAVA OBLJETNICE

Marko Čulina poziva na obilježavanje 29. godišnjice 112. brigade

Piše Zadarski.hr
26. lipnja 2020. - 10:41

Iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata pozivaju na sudjelovanje u svečanom obilježavanju 29. godišnjice 112. brigade HV.

Program obilježavanja počinje u nedjelju, 28 lipnja 2020. godine u 9 sati na Gradskom groblju Zadar polaganjem vijenaca u spomen na sve poginule pripadnike 112. brigade i sve hrvatske branitelje. Nakon toga s početkom u 11 sati u Katedrali svete Stošije služit se Sveta misa za poginule pripadnike 112. brigade, navedeno je u pozivnici koju je potpisao pukovnik Marko Čulina, prvi ratni zapovjednik najstarije zadarske brigade HV.

U ulozi predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 112. brigade HV Čulina je, ovom prigodom još poručio:

-Obilježavajući godišnjicu najstarije i najbrojnije zadarske brigade, majke svih vojnih postrojbi na našem području prigoda je da odamo pijatet i dužno poštovanje našim poginulim i nestalim suborcima (74 poginula i dva nestala ). Da zahvalimo našim braniteljima i braniteljicama na njihovom ogromnom doprinosu u obrani i oslobađanju Zadra i šireg zadarskog područja i stvaranju samostalne i neovisne Države Hrvatske. Na tom putu i bitkama koje smo vodili više stotina naših pripadnika je teže i lakše ranjeno, podsjerio je Čulina i dodao:

-Kroz 112. brigadu u obrani i oslobađanju Domovine sudjelovalo je preko jedanaest tisuća Hrvatskih branitelja i braniteljica, što je čini najbrojnijoj brigadom u Republici Hrvatskoj.

Dogodine obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu naše slavne brigade ponosa Zadra i zadarske Županije, nadamo se svečano i masovno zajedno sa našim građanima, a bez korona virusa jer on nije pozvan, poručuje Marko Čulina, predsjednik Udruge dragovoljaca i branitelja 112. brigade HV.

N.J. /Udruga 112

Legenda

Poginuli i nestali

POČAST I ZAHVALNOST - U Domovinskom ratu poginula su 74 pripadnika 112. brigade, dok se dvojica do danas vode kao nestali

24. travanj 2024 16:05