StoryEditorOCM
Kalelarga34 MJESECA ZATVORA

Kristian Nimac proglašen krivim za smrt majke triju malodobnih djevojčica: dobio je kaznu manju od zakonskog minuma!

Piše B.S.
29. travnja 2021. - 09:55

Kristian Nimac (22) iz Biograda osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora za smrt Petre Mršić u prometnoj nesreći 1. siječnja 2018. u središtu Biograda.

Nimac je na suđenju priznao krivnju prema svim elementima optužnice i izrazio kajanje. Kobne novogodišnje noći vozio je pijan, i neispavan očev Golf brzinom dvaput većom od dozvoljene, nije se pridržavao razmaka i pretjecao je dok je telefonirao. Iza stradale žene ostao je suprug i tri malodobne djevojčice.

Nimcu se sudilo na Općinskom sudu kao mlađem punoljetniku sve do studenog 2018. kad je zbog izmjene zakona postupak prebačen na Županijski sud kod suca Ivana Markovića. Sudac Marković je prvu raspravu održao nakon dvije i pol godine, u srijedu, a u četvrtak je kao predsjednik sudskog vijeća za mladež donio osuđujuću presudu.

Za djelo koje se Nimcu stavljalo na teret, izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, u neizravnoj namjeri, previđena zakonska kazna je od tri do 12 godina zatvora, što znači da mu je određena kazna manja od zakonskog minimuma.

Uskoro opširnije...

22. travanj 2024 14:31