StoryEditorOCM
KalelargaRJEČNIK NA SKUPŠTINI

Koga je župan nazvao "manipulatorom i veleuvaženim spin majstorom", a tko je imenovanje sudaca porotnika nazvao "idiotizmom i debilizmom?"

Piše L.B.
29. lipnja 2022. - 13:16

U srijedu se održala sjednica Županijske skupštine, s 35 točaka dnevnog reda, no župan Božidar Longin odmah je na početku predložio još nekoliko točaka: odobrenje za tri koncesije i imenovanje sudaca porotnika.

To je iznerviralo vijećnike, dakako samo oporbene, jer su materijale o koncesijama i imenima sudaca porotnika dobili netom prije sjednice.

- Niti znamo tko su ti ljudi, a trebamo ih imenovati sucima. Ne znamo ni kome ni pod kojim uvjetima dajemo koncesije. Pa ne možete pet minuta prije sjednice davati materijale za tako važne stvari, to treba proučiti prije donošenja odluka - protestirao je vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

Tog je vijećnika župan nešto kasnije nazvao "manipulatorom i veleuvaženim spin majstorom", a za nadopunu dnevnog reda pobrinuo se predsjednik Skupštine Zoran Šikić (HDZ), rekavši Pupiću da se može izjasniti samo sa "da" ili "ne" za nadopunu dnevnog reda, a ne o tome diskuturati.

- Znači, držite nas za debile i idiote. Mi vijećnici koji donosimo odluke za vas su debili i idioti, jer je debilizam da ne možemo proučiti materijale. Gdje je naša odgovornost za odluke? Porotnici mogu biti članovi HDZ-a, a koncesionari kriminalci - pitao je Pupić Bakrač i ostao bez odgovora, dopunu dnevnog reda je HDZ-ova većina izglasala, a vijećnik Akcije mladih ustvrdio da je "sve skupa idiotski i debilno."

19. travanj 2024 15:49