StoryEditorOCM
KalelargaBIRA SE NAJBOLJI

Kandidati za novog predsjednika Županijskog suda u Zadru čevrtak na razgovoru u Državnom sudbenom vijeću

Piše B.S.
23. listopada 2020. - 10:25

Državno sudbeno vijeće (DSV) zakazalo je razgovor s kandidatima za predsjednika Županijskog suda u Zadru za četvrtak, 29. listopada, u zgradi Ministarstva pravosuđa i uprave u Zagrebu.

Tri su kandidata za mjesto predsjednika: Hrvoje Visković, predsjednik Kaznenog odjela te bivši glasnogovornik i zamjenik predsjednika Županijskog suda, Željko Đerđ s Građanskog odjela, te Boris Babić, zadnji predsjednik suda kojeg je od isteka mandata krajem 2019. godine zamijenio Marijan Bitanga kao vršitelj dužnosti. Sudac Bitanga se nije natjecao za mjesto predsjednika jer je izabran za suca Visokog kaznenog suda u osnivanju.

Natječaj za novog predsjednika Županijskog suda raspisan je u travnju prošle godine, ali do isteka mandata sucu Babiću novi predsjednik nije izabran. Naime, nakon što je zadarsko Sudačko vijeće dalo ocjene kandidatima, a i tada su ista trojica bila u igri, sudac Babić se žalio na metodologiju ocjenjivanja Vrhovnom sudu. Vrhovni sud je njegovu žalbu usvojio i stvar je vraćena na početak. Novi natječaj raspisan je krajem veljače ove godine i na njega su se opet javili Visković, Đerđ i Babić. U srpnju su svi kandidati ocijenjeni u skladu s novom metodologijom, a nakon toga je dokumentacija iz Zadra upućena DSV-u

Kandidat na razgovoru može ostvariti najviše 15 bodova

Zbrajanjem broja bodova ostvarenog ocjenom obnašanja dužnosti odnosno na pisanoj provjeri znanja i na razgovoru Vijeće utvrđuje redoslijed kandidata i objavljuje ga na svojim internetskim stranicama.

25. travanj 2024 18:53